Adósmentő programok-hitelkiváltás, lakástakarék, NET

2012. Sze. 30.
Adósmentő programok-hitelkiváltás, lakástakarék, NET
A támogatott hitelek, és a hitelkiváltás mellett számos olyan lehetőség nyújt kiutat a végrehajtás elkerüléséhez, amelyekről kevesen tudnak. Ennek oka, hogy elsősorban egy-két megoldás ismert, míg a többi szóba sem kerül, vagy kevesek az ismeretek, azonban most bemutatunk párat, amelyek mind segítőek.

Adósságrendező hitel: Több hitel megléténél jelent megoldást. Lényege, hogy az összeset egyetlen kölcsönné összevonjuk, ez által a törlesztő részletet egyfelé kell fizetni, és ez alacsonyabb, mint a korábbiak összege.

Hitelkiváltás:
Egy hitel kiváltására szolgál. Vagyis, hogy a meglévő kölcsönt akár devizában, akár forintban – bármelyikre van lehetőség-, kedvezőbbre cseréli, ez által ismételten kedvezőbb, alacsonyabb lesz törlesztő részlete.

Futamidő- átütemezés: A megbízható ügyfeleknek akár megoldás lehet az is, ha futamidejüket megnyújtják, persze csak akkor, ha erre van lehetőség. Így például a 20 éves futamidő lehet akár 30 év is, amely által szintén csökken a havi fizetnivaló, bár ugyanazt az összeget kell visszafizetni, csak hosszabb idő alatt.

Árfolyamrögzítés: Elsősorban a svájci frank (CHF) alapú jelzáloghiteleseknek jelent segítséget, hiszen a fix árfolyam alacsonyabb, mint a piaci, így az átszámolt törlesztő alacsonyabb. Fontos azonban, hogy ez maximum 2017 júniusáig vehető igénybe, utána számolni kell a különbözet visszafizetésével is.

Lakástakarék, lakáskassza:
Egyre elterjedtebb, azonban áldozattal is jár. A hitel mellett érdemes fizetni legalább egyet – maximum 20ezres fizethető havonta, de családon belül több is összevonható -, amelyre nem csak állami támogatást, hanem a futamidő lejárta után (4-10 év között választható), akár kedvező, forint (HUF) alapú kölcsön felvételére is lehetőség nyílik. Ez által akár kiváltható, előtörleszthető, szerencsés esetben pedig akár végtörleszthető a devizahitel, és akkor már csak a fix, forint alapú hitelt kell visszafizetni, amelynek változatlan a törlesztője, és nem tart 20-30 évig a törlesztés.

Államilag támogatott hitelek: Szintén előnyös lehetőséget kínálnak, mind vevők, mind pedig eladók számára. Érdemes elgondolkodni azoknak, akik el tudják fogadni a lakhelyváltoztatást, mivel kisebb lakás vásárlására igényelhető kamattámogatott lakáshitel. Azoknak is kedvező, és elérhető, akik olyan ingatlan vennének meg, amely már végrehajtás, felmondás alatt áll, így nem kell feltétlenül elárverezni a lakást, még ilyenkor is menthető a helyzet.

NET: Akik teljesen reménytelennek tűnnek, még mindig számíthatnak a Nemzeti Eszközekezlőre. Meghatározott szociális feltételek mellett igényelhető akár ennek lehetősége is. Ilyenkor a NET tulajdonába kerül az ingatlan, de a jelenlegi tulajdonos ottmaradhat, és bérleti díjat kell fizetnie. Az alcsony bérleti díj megfiztése mellett arra is kilátása van, hogy a helyzete rendeződésével visszavásárolja lakását, így tehát olyan, mintha el sem vesztette volna.

Amint azt Ön is láthatja, számos lehetőség van, amelyek közül csak meg kell találnia az Önnek lekedvezőbbet! Mentse meg életét, mentse meg lakását! Kattintson most a cikk alatt található nagy, zöld Ajánlatkérés gombra, és töltse ki a megjelenő űrlapot!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!