Végrehajtás – segítünk, hogy megússza!

2014. dec. 21.
Végrehajtás – segítünk, hogy megússza!

A végrehajtás elkerülhető, amennyiben Ön előrelátóan gondolkodik és ahogy felismeri a problémát, cselekszik is.

Végrehajtás – mikor kerül rá sor?

Ha Ön hosszabb ideig késedelemmel fizet, vagy egyáltalán nem tudja fizetni a hitelét, akkor először KHR listára kerül. Ennek a hátránya, hogy a hazai bankok nem adnak Önnek hitelt, vagy csak nagyon szigorú és sok esetben előnytelen feltételekkel. Ha a továbbiakban sem tud törleszteni, akkor a bank kénytelen lépéseket tenni, hogy visszakapja a hitel összegét, ilyenkor veszi kezdetét a végrehajtás. Természetesen ez előtt Önt több alkalommal felkeresik és több értesítést is kap, így van rá lehetősége, hogy cselekedjen és a végrehajtás ügymenetét megelőzze.

így kerülje el a végrehajtást

Az ügyfelek egy része elzárkózik az elől, hogy a bank szakembereivel kommunikáljon, pedig ez az egyetlen megoldás, ha Ön szeretné rendezni a tartozását és el akarja kerülni a végrehajtásmenetét. A bank akár hitelkiváltás ajánlatot is találhat Önnek, amennyiben még nem KHR listás, vagy az osztrák hitel, esetleg a szabad felhasználású hitel is megoldás lehet Önnek, így vannak lehetőségek amelyeket áttekinthet és ha együttműködik a bankkal, közösen megtalálhatják a megoldást.

A végrehajtás nem az ügyfél ellen szól, a banknak valamilyen módon hozzá kell jutnia a kölcsön adott összeghez, így ha Ön nem működik együtt a banki szakemberekkel, vagy nem próbál meg pénzhez jutni, hogy kiegyenlíthesse a hitelét, akkor kénytelenek cselekedni. A fizetési hajlandóságot értékelik, így ha nem is tudja egyben kifizetni a teljes elmaradását, már azzal is sokat tesz az ügy érdekében, ha legalább annyit fizet, amennyire lehetősége van. Az utolsó pillanatban is kikerülhet a pácból, ha tud fizetni, de nem érdemes megvárni, hogy idáig fajuljon a helyzet. A végrehajtás a banknak sem kedvező megoldás, így ha Ön mindent megtesz a törlesztés érdekében, akkor megelőzheti a problémát!

A cikk alatt lévő zöld gombra kattintva kitöltheti az űrlapot és segítünk Önnek, hogy a végrehajtás ne fenyegesse!

 

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!